Мінтранс отримає чергову позику в 400 мільйонів доларів

П'ятниця, 12 грудня 2008, 11:19
 

Кабінет Міністрів планує залучити кошти позики Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) для реалізації інвестиційного проекту, спрямованого на покращення автомобільних доріг у нашій державі та підвищення безпеки руху.

Відповідне розпорядження Кабінету Міністрів України №1524-р підписала 10 грудня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, йдеться в повідомленні прес-служби Мінтрансзв'язку. 

Кошти розміром 400 млн. доларів США планується спрямувати на капітальний ремонт автомобільної дороги Київ-Харків-Довжанський на ділянці від м. Бориспіль до м. Лубни.

Згідно з розпорядженням уряду, для реалізації проекту буде укладено угоду про позику (Проект покращення автомобільних доріг та безпеки руху) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку і Проектну угоду між Державною службою автомобільних доріг України та МБРР, зазначається в повідомленні.

Реклама:

"Широкомасштабне будівництво автомобільних доріг в Україні - стратегічна перспектива на найближчі роки, - підкреслив Міністр транспорту та зв'язку України Йосип Вінський. - Адже у складних економічних умовах це, окрім розвитку інфраструктури країни, і завантаженість українських підприємств, і підвищення зайнятості населення".

Автомобільна дорога Київ-Харків-Довжанський входить до переліку об'єктів, реалізація яких відбувається в рамках підготовки до проведення в Україні Євро-2012.  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!