Металургів чекають податкові канікули

Середа, 10 грудня 2008, 14:41
 

Виробниче об'єднання "Металургпром" виступає за надання податкових канікул за платежами до бюджету для металургійних підприємств України.

Про це заявив генеральний директор "Металургпрому" Василь Харахулах на балансовій нараді представників підприємств гірничо-металургійного комплексу України в Дніпропетровську в середу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, на метпідприємствах до теперішнього часу значно зросла дебіторська і кредиторська заборгованості.

Крім того, збільшилася заборгованість з податку на додану вартість. Так, якщо за станом на 1 червня заборгованість з ПДВ складала 2,4 млрд. грн., то на 1 грудня - більше 3 млрд. грн.

Реклама:

Харахулах підкреслив, що на деяких підприємствах обсяг заборгованості з ПДВ складає від третини до місячного обсягу оборотних коштів.

При цьому гендиректор відзначив, що уряд планував повертати ПДВ протягом 5 днів.

"На жаль цього не відбувається. З огляду на ситуацію на підприємствах, погіршення розрахунків з постачальниками, потрібно зробити розстрочку податкових платежів, як мінімум, на один рік", - думає Харахулах.

За його словами, проект відповідного розпорядження знаходиться в податковій адміністрації, однак документ до цього часу не підписаний.

  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: