"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Morgan Stanley поділився кредитом "Укравтодору" з іншою компанією

Понеділок, 1 грудня 2008, 16:59
 

Банк Morgan Stanley (США) продав частину заборгованості за кредитом Державної служби автомобільних доріг України ("Укравтодору)" загальною сумою 930 міліонів доларів іншій компанії.

Про це заявив в інтерв'ю голова відомства Вадим Гуржос, пише видання "Дело".

"Частину кредиту Morgan Stanley продав іншій фінансовій установі. Зараз обговорюється, яка саме сума буде повертатися кредитору", - відзначив він.

За словами голови "Укравтодору", кредитна угода між Держслужбою і Morgan Stanley передбачає можливість добровільного дострокового погашення кредиту.

Реклама:

Загальна сума заборгованості відомства перед іноземними фінансовими установами складає, за словами Гуржоса, "кілька мільярдів доларів".

"Це відомі банки: "Сітібанк", Європейський банк реконструкції і розвитку, Європейський інвестиційний банк та інші", - пояснив він.

Як повідомлялося, в умовах залучення кредитів під державні гарантії "Укравтодором" був вписаний пункт про можливості пред'явлення їх для дострокового погашення у випадку зниження міжнародних кредитних рейтингів України на два рівня.

Morgan Stanley повідомляв про настання такого випадку і про свої плани щодо звернення за достроковою виплатою.

Згідно з даними, гостроту проблеми з Morgan Stanley вдалося зняти після прийняття антикризового законопроекту і норми, що міститься в ньому, про додаткові держгагантії.

Спочатку держбюджет-2008 містив можливість надання держгагантій сумою 4,9 млрд. грн., у тому числі 0,8 млрд. грн. - за зобов'язаннями "Укравтодору".

Однак антикризовим законом кабміну було надане право надавати в 2008 році держгагантії на суму до 10 млрд. грн. У жовтні уряд вже затвердив порядок надання держгарантій "Укравтодору".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: