"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Працівники "обмінників" в НБУ вимагають роз'яснень

Понеділок, 1 грудня 2008, 14:53
 

Працівники валюто-обмінних підприємств проводять акцію протесту в будинку Національного банку України (НБУ) у понеділок з вимогою від центробанку роз'яснення його позиції відносно "обмінників".

"Ми хотіли б одержати роз'яснення позиції Нацбанку - хоч якоїсь реакції. Поки до нас ніхто з представників Нацбанку не вийшов. Ми готові провести більш масштабну акцію в грудні з залученням працівників з інших міст", - сказала председатель комісії з питань підприємництва і промисловості Дарницької райради Києва Валентина Руденко, уповноважена представляти валютно-обмінні підприємства столиці.

За її словами, співробітник охорони НБУ лише передав учасникам акції рекомендацію звернутися із своїми вимогами в канцелярію Нацбанку, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Як повідомлялося, НБУ постановою поставив за обов'язок банкам до початку 2009 року перейти на торгівлю готівковою валютою тільки через власні каси, що поставило під погрозу звільнення працівників валюто-обмінних підприємств, що діють на підставі агентських угод.

Реклама:

За словами Руденко, норма постанови НБУ №353 відносно "обмінників" має рекомендаційний характер і йде в розріз з чинним законодавством, але кілька банків вже відмовилося від співробітництва з валюто-обмінними підприємствами.

Як повідомлялося, в Україні створюється Асоціація валюто-обмінних підприємств. Створення такої організації покликано протистояти рішенню НБУ закрити до початку 2009 року "обмінники", що працюють на підставі агентських угод.

Засновниками Асоціації виступають близько 30 валюто-обмінних підприємств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!