Україна третя за бідністю країна Європи

Неділя, 9 листопада 2008, 14:39

Впливове німецьке видання Deutsche Welle опублікувало рейтинг європейських країн. При складанні списку враховувався показник ВВП на душу населення (з урахуванням паритету купівельної спроможності - різниці цін на окремі товари та послуги в різних державах).

Найбагатшою країною Європи став Люксембург,  пише газета "Дело" з посиланням на німецьке видання.

ВВП на душу населення в цій країні складає близько 80 тисяч доларів. Такий високий показник пов'язаний з присутністю в країні великої кількості іноземних робітників. Вони працюють на економіку Люксембургу, але в той же час не є його резидентами. Друге та третє місця серед найбільш благополучних країн зайняли Норвегія та Ірландія.

Найбіднішою країною Європи стала Молдова. ВВП на душу населення в цій країнівсього 2,56 тисячі доларів.

"Це єдина країна в світі, де грошові перекази остарбайтерів становлять 35% ВВП - це більше, ніж всі зарплати, держбюджету і весь експорт", - підкреслюють автори рейтингу.

Серед найбільш бідних виявилися балканські країни, Болгарія, Румунія. Замикає десятку Польща, у якій ВВП на душу населення склав 15,8 тисячі доларів.

Україна не була включена в дослідження Deutsche Welle. Однак раніше Світовий банк опублікував, що ВВП на душу населення в Україні становить 6,92 тисячі доларів. Таким чином, за цим показником наша країна - на третьому місці серед найбідніших країн Європи. Україна випередила тільки Молдову і Албанію.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: