"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

До Євро-2012 дороги будуватися не будуть

Неділя, 9 листопада 2008, 10:08

Програма підготовки України до проведення Євро-2012 не передбачає масштабного будівництва автодоріг.

Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" заявив голова Державної служби автомобільних доріг України ("Укравтодору") Вадим Гуржос, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Програма підготовки до Євро-2012 не передбачає глобального будівництва автодоріг", - завив Гуржос, зазначивши, що існуюча в Україні мережа автодоріг "цілком адекватна розвитку економіки країни" і "досить раціонально організована". 

За його інформацією, мережа автодоріг в Україні має довжину 170 тис. км, з них 20 тис. км - дороги державного значення.

Реклама:

"Це відповідає щільності автодоріг 3,7 км на 1000 чоловік населення, або 281 км на 1000 кв. км території. Це десь у три-п'ять разів нижче, ніж у Європі, однак дорожня мережа приблизно відповідає існуючим транспортним потокам", - зазначив чиновник.

 2012 року, за його словами, планується тільки реконструкція дорожньої мережі і приведення доріг у відповідність з європейськими нормативами. 

"Велика частина доріг побудована в 50-60-і роки, а тому їхня пропускна здатність украй низька. Тому більш актуальне питання про реконструкції цієї дорожньої мережі, приведенні доріг у відповідність з європейськими нормативами", - пояснив він.

Гуржос додав, що нових доріг планується побудувати лише дві: велике об'їздне кільце навколо Києва і ділянку Львів-Краковець.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: