"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ встановив для банків межу готівкового курсу

П'ятниця, 7 листопада 2008, 18:27
 

Національний банк України зобов`язав комерційні банки продавати готівкову валюту за курсом, який не може перевищувати офіційний курс, більш як на 1,5% .

Про це йдеться в постанові НБУ №356 від 7 листопада, повідомляє агентство "Уніан".

"Встановити, що на готівковому валютному ринку України уповноважені банки встановлюють курс продажу готівкової іноземної валюти, який не має перевищувати офіційний курс гривні до іноземних валют, який встановлюється Національним банком України, більш як на 1,5%", - говориться в постанові НБУ.

Національний банк України 5 листопада 2008 року прийняв постанову №353, яким посилив правила проведення операцій з валютою. Відповідно до документу, на готівковому валютному ринку уповноважені банки встановлюють курс продажу готівкової валюти не вище за офіційний курс.

Реклама:

При цьому ціна купівлі готівкової валюти може встановлюватися банками в межах 3% нижче за ціну продажу готівкової валюти.

Банки не мають права змінювати курс впродовж робочого дня, і зобов`язані того ж дня продати куплену валюту, а у разі відсутності попиту її продаж має бути відкоригований на наступний робочий день в сторону зниження.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!