"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гриценко вважає мародерством ситуацію з курсом гривні

П'ятниця, 7 листопада 2008, 16:40
 

Екс-міністр оборони Анатолій Гриценко вважає, що голова Нацбанку Володимир Стельмах мав понести відповідальність за курсові коливання під час останніх тижнів кризи.

"Хіба це не мародерство, коли протягом дня курс долара сягає відмітки 7,40, а Нацбанк продає долар по 5,50?! Якби в країні була влада, то після таких ігрищ на валютному ринку голову Нацбанку заарештували б того ж дня, а разом з ним - і ділків, які за день "заробляють" десятки, сотні мільйонів!", - заявив Гриценко в інтерв'ю "Комсомольской правде в Украине".

Говорячи про економічну кризу, депутат зазначив, що вона спровокована як негативним впливом світових процесів, так і внутрішнім - політичним і економічним - факторами.

"Війна між президентом і прем'єр-міністром йде давно. У недієздатному стані Верховна Рада. Міністри, більше вісімдесяти відсотків складу уряду, не можуть ефективно працювати в умовах кризи. Частина з них не вміє працювати взагалі. Серйозні проблеми з Нацбанком", - сказав він.

Реклама:

Говорячи про неефективну економічну політику, що проводиться владою за останні роки, Гриценко зазначив, зокрема, про відсутність структурних змін економіки і відновлення виробничої бази.

"В економіку вкидалися гроші такими темпами, що перевищували темпи зростання продуктивності праці", - додав він.

.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!