Гриценко боїться кредиту МВФ

П'ятниця, 7 листопада 2008, 16:31
 

Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Анатолій Гриценко не виключає, що кошти кредиту Міжнародного валютного фонду може бути використано неефективно - "в ручному режимі".

Як передає агентство "Уніан", про це він заявив в п'ятницю журналістам.

Депутат зазначив, що в прийнятому Верховною Радою антикризовому законі не передбачене недопущення корупційного використання коштів.

"Я боюся цього кредиту. Психологічно я - за, але боюся, що він буде неефективно використаний... (У антикризовому законопроекті) немає заходів з недопущення корупції, пов`язаної з управлінням багатомільярдними коштами. Отже, у ручному режимі хтось буде, в лапках, дуже ефективно використовувати багатомільярдні кошти, які потім ми виплачуватимемо...", - наголосив Гриценко.

Реклама:

Міжнародний валютний фонд схвалив рішення про виділення Україні стабілізаційного кредиту в обсягом 16,43 млрд. доларів США з метою зміцнити довіру у фінансовому секторі та допомогти економіці країни, яка постраждала від світової фінансової кризи.

Президент 6 листопада заявив, що перший транш ресурсів МВФ Україна отримає протягом найближчих 3-5 днів. Ці ресурси буде зараховано до валютних резервів Національного банку України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!