Яценюк підтримає скасування мораторію на продаж земель за чотирьох умов

П'ятниця, 7 листопада 2008, 16:21
 

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк підтримає скасування мораторію на купівлю-продаж сільськогосподарських земель за умови виконання чотирьох умов.

Про це він повідомив агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, необхідно обмежити зміну цільового призначення землі, обмежити зосередження великих земельних ділянок в одних руках, заборонити право власності на землю нерезидентам, а також упровадити механізм, за яким тільки держава може продавати землю.

"Я й далі підтримую зняття мораторію, але тільки на умовах прийняття чотирьох пунктів: перше - це те, що стосується цільового призначення землі, обмеження зміни цільового призначення землі; друге - це те, що стосується так названих "лендлордів" - обмеження власності в одних руках на землю прямо або побічно; третє - це заборона власності нерезиденту і четверте - це впровадження державного агента на ринку землі, тобто тільки держава може продавати землю, тільки держава може купувати землю", - сказав Яценюк.

Реклама:

При цьому він підкреслив, що по останньому пункту готовий дискутувати, однак по першим трьом - ні.

Як повідомлялося, президент України 24 жовтня 2008 року доручив Кабінету міністрів вжити заходів з невідкладного скасування мораторію на продаж земель сільгоспзначення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: