Мінпаливенерго переведе електроенергетику на прямі договори

П'ятниця, 7 листопада 2008, 15:09
 

Міністерство палива й енергетики України планує в 2009 році перевести близько 10% ринку електроенергетики з існуючої моделі оптового ринку на прямі договори.

Про це повідомив заступник голови Мінпаливенерго Володимир Макуха в ході другого Київського форуму з проблем безпеки на тему "Чорноморсько-Каспійський регіон і європейська енергетична безпека" у п'ятницю, пише агентство "Інтерфакс Україна".

"Така схема почне діяти не раніше середини наступного року або навіть у четвертому кварталі. Це не той процес, у якому потрібний поспіх. Тут повинно бути усе точно перераховано: механізми, комп'ютерне забезпечення, диспетчерський центр повинен бути переорієнтований і переучений", - сказав він.

За словами Макухи, перехід на прямі договори зажадає внесення змін до великої кількості нормативних актів.

Реклама:

"Потрібно змінювати дуже багато положень, що сьогодні зав'язані на моделі пулу. Це дуже серйозна і кропітка робота", - відзначив заступник міністра.

Він також повідомив, що міністерство ще не вирішило остаточно про те, хто саме з виробників електроенергії буде укладати прямі договори.

"Є думка, що на першому етапі краще взяти найбільш мобільну частину нашої генерації - теплову генерацію. Є інша думка: узяти по 10% атомної, теплової і гідрогенерації, і такий комбінований пакет пропонувати учасникам", - додав Макуха.

  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!