Ющенко просить Стельмаха і Тимошенко вирішити з ПІБом

П'ятниця, 7 листопада 2008, 14:55
 

Президент Віктор Ющенко наполягає на терміновому вирішенні питання стабілізації діяльності "Промінвестбанку".

Про це він заявив на початку засідання РНБО у п'ятницю, повідомляє "Українська правда".

"Прошу, Володимире Семеновичу, через адміністратора Національного банку негайно вирішити питання стабілізації і, зокрема, підвищення ліквідності операцій "Промінвестбанку", - сказав президент, звертаючись до голови Нацбанку Стельмаха.

Ющенко наголосив: "Ви повинні продемонструвати, що проблем у "Промінвестбанку" немає, і Національний банк бере це питання під контроль".

Реклама:

"Ті питання, які вирішуються в рамках формування нової політики банку, отримання коштів під рефінансування, тощо - це все послідовні кроки, які починаються з першого питання: Промінвестбанк повинен запрацювати. І фінансові установи, банківські установи, люди повинні відчути в найближчі дні нормальну роботу цього банку", - сказав він.

"Я вчора казав, Володимире Семеновичу: якщо врятуємо Промінвестбанк - всі будуть героями і говоритимуть, що це сталося в результаті їхньої роботи, а якщо будуть збої - всі будуть показувати на Національний банк, що то він не впорався", - зазначив Ющенко.

За словами президента, в разі, якщо уряд має наміри націоналізувати ПІБ, то "хай він націоналізує, бере частину (активів) цього банку - і хай він працює".

Ющенко ще раз підкреслив, що незалежно від механізмів, які будуть задіяні для порятунку ПІБу, головне - це підвищити його ліквідність.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!