Ризики на українському ринку акцій підвищуються

П'ятниця, 7 листопада 2008, 14:21
 

У п'ятницю, 7 листопада, станом на 13:30, серед компаній, за цінними паперами яких було здійснено угоди, зафіксовано спадний рух котирувань.

У той же час, широкий індекс українського фондового ринку, UAI-50 показав зниження на 5,47%, опустившись до рівня в 24,62 пункту, повідомляє FundMarket.

Керуючий директор з міжнародних продажів і нових ринків інвестиційної групи "Сократ" Костянтин Лисничий вважає що, "корекція індексу в четвер відбулася на фоні значного падіння на більшості світових торговельних майданчиків. Ейфорія з обранням Барака Обами змінилася на сувору реальність нинішньої ситуації. Компанії продовжують демонструвати падіння показників за третій квартал, при цьому вказуючи, що четвертий буде ще гірше".

За його словами, індекс ПФТС під кінець року консолідується близько до позначки 200-220 пунктів при дуже незначних обсягах. Очікується подальше погіршення ситуації і серія дефолтів за корпоративними облігаціями, що додасть ризиків українському ринку.

Реклама:

Тим часом, зниження попиту зафіксоване за наступними емітентами: ВАТ Концерн "Стирол" (-17,95%), ВАТ "Укрнафта" (- 13,44%), ВАТ "Мотор Січ" (- 10,00%), ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" (- 3,33%). 

Лідер падіння - ВАТ "Житомиробленерго" (- 71,59).

Ціна ж виросла на акції наступних емітентів: ВАТ "Укртелеком" (+ 20,00%), ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (+ 1,19%).

Першість за обсягами утримує ВАТ "Мотор Січ" - 245 тис. грн.

"При відсутності реального інвестиційного інтересу в придбанні українських паперів на фоні песимістичних перспектив розвитку української економіки на найближчий рік, навряд чи можна розраховувати на серйозний розворот українського ринку ЦП", - вважає генеральний директор КУА "Інеко-Інвест" Олег Морква.

За його прогнозами, у кращому випадку - українські акції на спекулятивних технологіях зуміють трохи стабілізувати свій біржовий ціновий стан, дозволивши індексу ПФТС коливатися в діапазоні 250-350 індексних пункту.

"У гіршому ж випадку - ціни на українські папери знову стрімко покотяться вниз, а український індикатор, пробивши рубіж в 200 пунктів буде прагнути до значення в 150 індексних пункту", припускає експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!