"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Криза все більше торкається пересічних українців

П'ятниця, 7 листопада 2008, 13:58
 

Українці все більше відчувають наслідки економічної кризи в країні.

Про це свідчать дані соціологічного опитування проведеного Національним інститутом стратегічних досліджень в трьох містах України (Києві, Львові і Донецьку),  що були представлені в п'ятницю на прес-конференції в Києві.

"Незалежно від місця проживання, практично всі респонденти відчули економічну кризу. Найчастіше жителі всіх трьох міст називають зростання цін", - сказав директор Національного інституту стратегічних досліджень Юрій Рубан у ході прес-конференції в п'ятницю.

Так, свою стурбованість зростанням цін висловили 97,3% респондентів  у Донецьку, 51,1% у Львові і 85,6% у Києві.

Реклама:

Крім того, згідно з даними дослідження, жителі трьох українських міст стурбовані можливістю втрати своїх грошових заощаджень через нестабільний курс гривні: в Донецьку про це заявили 22,7% опитаних, у Львові й Києві - 33,2% і 20,7% відповідно.

У той час, як у Києві і Донецьку (43,2% і 18,4%) респондентів заявили про зниження своїх зарплат або інших доходів, у Львові таку думку висловили лише 0,5% опитаних, пише агентство "Інтерфакс Україна".

"Економічна криза зростає із сходу на захід країни, тому сприйняття кризи в містах багато в чому відрізняється", - пояснив Рубан.

      

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!