Дубина виправдався "за контрабанду"

П'ятниця, 7 листопада 2008, 11:40
 

НАК "Нафтогаз України" вдалося домогтися в суді закриття кримінальної справи за фактом ввозу в квітні понад 5 мільярдів кубометрів газу без митного оформлення.

Це рішення було прийняте за позовом НАК "Нафтогаз України", пише видання "Комерсант-Україна".

8 квітня прокуратура порушила кримінальну справу за матеріалами енергетичної митниці, в яких вказувалося, що з 1 січня до 5 квітня на територію України було поставлено 5,515 млрд. кубометрів газу на суму 4,999 млрд. грн. без митного оформлення.

У середу прокуратура подало апеляцію на рішення суду про закриття кримінальної справи.

Реклама:

"Якщо справу не буде доведено до кінця, це буде мати негативні наслідки, оскільки "Нафтобаз" просто не погасить значний обсяг боргу перед держбюджетом",- пояснив пан Блаживський.

Джерело видання в управлінні боротьби з організованою злочинністю МВС, що разом із СБУ розслідувало цю справу, уточнило, що зараз борг держкомпанії перед митницею складає 3,1 млрд. грн.

Прес-секретар НАК "Нафтогаз України" Валентин Землянський відмовився коментувати заяви пана Блаживського.

Погасити суму, що перевищує 3 млрд. грн., "Нафтогазу" буде складно.

"Поточний борг компанії перед постачальниками газу складає майже 2 млрд. дол. При цьому монополія так і не змогла домовитися про кредит Deutsche Bank, що міг поправити її фінансове становище. Тому розраховувати на погашення боргу найближчим часом не доводиться",- говорить член парламентського комітету з ПЕК Олег Зарубинський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: