"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українські забудовники обмежать рентабельність до 15%

Четвер, 6 листопада 2008, 17:34
 

Будівельні компанії погодилися обмежити свою рентабельність до 15% на період фінансової кризи.

Про це повідомив міністр регіонального розвитку і будівництва України Василь Куйбіда журналістам після завершення наради з проблемних питань житлово-будівельної галузі на чолі з прем'єр-міністром Юлією Тимошенко в Києві в четвер.

"Була пропозиція обмежити рентабельність на всьому ланцюжку будівництва: від підготовки земельних ділянок до будівництва. Самі будівельники погодилися з тим, що їхню рентабельність варто обмежити до 15% на період кризової ситуації", - сказав він.

Міністр також повідомив, що за цим питанням буде розроблено проект окремої урядової постанови, яку Кабінет Міністрів розгляне на найближчому засіданні, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Реклама:

НБУ і Мінфін також вивчають можливість надання будівельникам відстрочки з виплати кредитів банкам.

"Це буде розмова НБУ з банками і Мінфіном, де будуть розглядатися й інші питання, що стосуються кредитування фізичних і юридичних осіб щодо переносу термінів погашення кредитів  або перекредитування тих, хто має кредити і не може їх погасити", - відзначив Куйбіда.

Він також повідомив, що в ході наради було схвалене рішення Мінфіну при доробці проекту закону про державний бюджет України на 2009 рік внести питання про виділення із Стабілізаційного фонду коштів у якості держпідтримки окремих категорій громадян для будівництва доступного житла в обсязі 30% його вартості.

Міністр припускає, що порядок використання цих коштів буде прописано в окремій постанові уряду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: