"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров розповів, що потрібно робити з грошима МВФ

Четвер, 6 листопада 2008, 16:56
 

Голова Комітету з питань фінансів і банківської діяльності Микола Азаров висловив свою точку зору з приводу ідеології антикризової програми, прийнятою українською владою.

Усі маневри навколо "антикризового" закону, на думку Азарова,  базувалися на  меморандумі, який було підписано урядом України і МВФ.

"В дійсності на першому місці стоїть проблема матеріального виробництва, тобто, насамперед, стабілізація роботи наших базових галузей економіки - ось це я вважаю первинним для подолання кризових явищ в нашій країні", - відзначив Азаров.

Він вважає, що іншого виходу, крім завантаження експортних потужностей внутрішніми замовленнями і заміщенням імпорту, немає. Тому що стабілізація зовнішнього попиту відбудеться  в кращому випадку наступного року. Тому допустити, щоб підприємства, що складають основу економіки, рік не працювали - неможливо.

Реклама:

"Зараз необхідні великі інвестиційні програми на внутрішньому ринку, державні замовлення. Дайте гроші, наприклад, на будівництво залізничної колії: вони відразу підуть металургам, від них - гірникам і коксохімікам, від них - тим же залізничникам, а паралельно потечуть фінансові струмочки до бюджету", - стверджує екс-міністр фінансів.       

Азаров також відзначив, що важливо повернути довіру до банківської системи.      

"Найважливішим  моментом є повернення довіри вкладників до банківської системи. Одночасно довіру потрібно повернути на міжбанківський ринок. Національний банк повинен стати гарантом угод на міжбанку, повернути туди стабільність, а виходить, й знизити ціну грошей", - підсумував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: