"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Парцхаладзе пропонує Тимошенко добудувати будинки

Четвер, 6 листопада 2008, 16:10

Українські забудовники вважають необхідною допомогу держави в добудуванні всіх об'єктів, готовність яких складає 40% і більше.

Про це заявив голова ради директорів Української будівельної асоціації (УБА), голова ради директорів девелоперської компанії XXI століття Лев Парцхаладзе, повідомляє видання "Інтерфакс-Україна".

"Держава має допомогти добудувати ті об'єкти, 40% яких побудовано, або через кредити, або через пайову участь", - сказав він журналістам у ході наради з проблемних питань житлово-будівельної галузі на чолі з прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.

Крім того, за словами Парцхаладзе, забудовники також вважають за необхідне створити спеціальні умови для покупки населенням квартир вартістю до 100-150 тис. дол.

Він також відзначив необхідність введення тимчасового мораторію на підвищення ставок за іпотекою по раніше виданих кредитах і мораторію на передачу квартир під заставу.

Забудовники також пропонують знизити вартість будівництва шляхом зниження рентабельності підприємств з виробництва будматеріалів до 15%, а також знизити інвестиційне навантаження на будкомпанії до введення об'єктів в експлуатацію.

"Було рішення зменшити дисконтну ставку фінансування для забудовників. Ввести кримінальну відповідальність чиновників за несвоєчасну видачу дозвільної документації. Спростити дозвільну систему", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: