Нацбанк частково дозволив знімати депозити

Четвер, 6 листопада 2008, 14:21
Національний банк України затвердив роз`яснення щодо права інститутів спільного інвестування (ІСІ) достроково вилучати депозити.

Це роз`яснення було дане у відповідь на відповідне звернення Української асоціації інвестиційного бізнесу (УАІБ), з посиланням на Українську асоціацію інвестиційного бізнесу повідомляє агентство "УНІАН" .

Згідно з отриманою інформацією, заборона Нацбанку на дострокове зняття коштів з банківських рахунків не поширюється на ІСІ.

У тексті роз`яснення наголошується, що заборона НБУ «не поширюється на операції інститутів спільного інвестування відкритого типу, інститутів спільного інвестування інтервального типу, пов`язані з виконанням зобов`язань відповідного ІСІ щодо обов`язкового викупу власних цінних паперів на вимогу інвестора і на операції недержавних пенсійних фондів, пов`язані з виконанням зобов`язань відповідного недержавного пенсійного фонду щодо здійснення виплат своєму учаснику».

Нагадаємо, Національний банк України своєю постановою №319 від 11 жовтня 2008 року заборонив дострокове розірвання договорів за вкладами банківських депозитів.

Реклама:


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: