Підвищення цін на газ розширить власний газовидобуток

Четвер, 6 листопада 2008, 11:58
 

Змушене підвищення цін на газ для населення повинне в першу чергу вплинути на розширення власного газовидобутку.

Про це заявив екс-міністр палива й енергетики, народний депутат Юрій Бойко в ефірі радіо "Ера" у четвер ранком (фракція Партії регіонів), пише агентство "Інтерфакс -Україна".

"Ціни піднімати було потрібно і необхідно - це було зрозуміло із самого початку", - сказав він.

Відповідаючи на уточнююче запитання, на його думку, чи буде це рішенням проблеми стабілізації фінансового стану НАК "Нафтогаз України".

Реклама:

"Тут і стабілізація фінансового стану і збільшення видобутку нашого газу в нашій країні. Тому що якщо ми не збільшимо видобуток газу нашої країни, то ми повинні таку суму перерахувати іншим імпортерам за газ, тобто давати в економіку іншої країни", сказав Бойко.

"Краще ми в себе зробимо, краще ми дамо кошти нашим вітчизняним виробникам, вони збільшать видобуток газу, і ми за рахунок цього будемо мати нормальну економіку, нормальний енергобаланс", - додав екс-міністр.

Разом з тим, за його словами, у цій ситуації дуже важливо, щоб були захищені ті люди, що не можуть сплачувати підвищену ціну на газ, через систему субсидій і субвенцій.

"При цьому ми повинні через систему субвенцій і субсидій, що працює в нашій країні, дати кошти людям, що більше 15% свого доходу не можуть сплачувати за житлово-комунальні послуги зараз. Ця система повинна спрацювати", - вважає Бойко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!