Падіння у Донецькій області досягає 60%

Середа, 5 листопада 2008, 19:49
 

Металургійні підприємства Донецької області в жовтні 2008 року через економічну кризу знизили виробництво, за попередніми даними, на 60% у порівнянні з аналогічним періодом 2007 року.

Про це повідомив голова Донецької обласної ради Анатолій Близнюк на прес-конференції в Донецьку, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми тільки у вересні, грубо говорячи, дуже серйозно ввійшли в цю ситуацію. Ми за вересень втратили 9,1% обсягу виробництва. У жовтні металурги - немає ще остаточних даних - у середньому втратили до 60% обсягів виробництва", - сказав він.

За його словами, падіння продажів металургійної продукції в жовтні було більш значним.

Реклама:

"Якщо ми будемо говорити про рівень продажів, то я, не називаючи фірму, скажу вам, що до кризи вона мала обсяг реалізації 1,1 млрд. дол., а за результатами жовтня цією фірмою було реалізовано продукції на 160 млн. дол. Подивіться різницю. Ми до кінця ще не розуміємо тієї глибини падіння обсягів виробництва в усіх напрямках, до якої ми прийдемо", - підкреслив Близнюк.

Він відзначив, що на даний час Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча вже працює збитково.

"Я не хочу секретів якихось видавати, але якщо Бойко мені сказав, що при його обсягах виробництва він може продати тільки четверту частину своєї продукції, а умовно-постійні витрати - одні залізничні перевезення під ці обсяги, якщо вони при нормальній роботі у відсотках були 5-7%, сьогодні - 25%. Тобто в нього будуть збитки", - заявив голова облради.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: