Держава буде скуповувати акції банків

Середа, 5 листопада 2008, 18:31
 

Уряд України затвердив порядок участі держави в капіталізації банків, передбачивши можливість покупки акцій банків за ціною не вище номіналу.

Відповідний порядок закріплено постановою Кабінету Міністрів, текст якої розміщено на веб-сайті уряду, пише агентство "Інтерфакс-Україна".

"Держава бере участь у капіталізації лише тих банків, реальна поточна вартість акцій (часток) яких визначена експертним шляхом з урахуванням збитків банку і витрат на проведення процедури капіталізації і не перевищує номінальної вартості", - вказується в документі.

Порядок затверджений відповідно до закону про першочергові заходи для попередження негативних наслідків фінансової кризи.

Реклама:

Документ також передбачає, що капіталізації підлягають винятково банки, що створені у формі відкритих акціонерних товариств або перетворені у ВАТ в процесі капіталізації.

Капіталізація банку при участі держави здійснюється за умови: передачі у власність держави частки статутного капіталу банку розміром не менше 50% "плюс" одна акція; розкриття інформації про акціонерів (учасниках), що володіють частками у статутному капіталі не менше 5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!