"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АУБ хвилюється за мораторій на депозити

Середа, 5 листопада 2008, 17:41
 

Асоціація українських банків (АУБ) вважає передчасним скасування мораторію на дострокове зняття внесків з депозитних рахунків.

"Позиція Асоціації українських банків з цього приводу є такою: для зупинки дії постанови НБУ №319 у частині скасування положення про дострокове зняття депозитів у країні необхідно ліквідувати причини, що викликали дефіцит довіри між вкладниками, клієнтами і банками, а також між банками", - говориться в заяві АУБ, пише агентство "Інтерфакс-Україна".

За оцінкою АУБ, для скасування мораторію на дострокове зняття депозитів необхідно оздоровити "Промінвестбанк", забезпечити ліквідністю всі платоспроможні кредитно-фінансові установи в країні, розробивши національний stand by для українських банків з метою підтримки їх ліквідності в кризовий період.

"На якнайшвидший дозвіл цих проблем повинні працювати усі: і банки, і НБУ, і уряд, і парламент, і президент...", - відзначається в заяві.

Реклама:

Відповідно до розповсюдженого в середу прес-релізу АУБ, у ході недавньої зустрічі представників Асоціації з керівництвом Національного банку АУБ представила свої пропозиції із стабілізації банківського сектору.

Асоціація, зокрема, вважає за необхідне законодавче врегулювання права НБУ на введення мораторію на дострокове зняття депозитів і спрощення процедури збільшення статутних капіталів банків і їхньої реорганізації шляхом злиття й об'єднання.

Для відновлення міжбанківського кредитування АУБ пропонує розглянути можливість надання держгарантій за такими операціями, а також питання конверсії кредитів населенню, наданих в іноземній валюті, у заборгованість в національній валюті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: