10 мільйонів компенсаційних грошей "зависли" на рахунках ПІБу

Середа, 5 листопада 2008, 15:40
 

Секретаріат Президента заявляє про значне недофінансування робіт з подолання наслідків липневої повені в західних областях України.

Як передає кореспондент агентство "Уніан", про це в середу на брифінгу повідомив заступник голови Секретаріату президента Роман Безсмертний.

Він зазначив, що обсяг робіт, передбачений генеральним планом подолання наслідків стихії, вартістю 815 млн. грн. не забезпечений ресурсами.

За його даними, не вистачає з цієї суми 407 млн. грн. При цьому додаткова потреба становить 125 млн. грн.

Реклама:

Безсмертний навів приклади, що, зокрема, у Чернівецькій області комплексна програма протизсувних заходів на 1999-2005 роки передбачала роботи на 64 млн. грн., з яких профінансовано 18 млн. грн. При цьому комплексну програму таких заходів на 2007-2014 роки уряд не затвердив.

Він також зазначив, що у цій області значним чином люди постраждали і від фінансової кризи.

Він пояснив, що це проявилося в тому, що досі 10 млн. грн. "зависли" на рахунках "Промінвестбанку".

"Це додає додаткових проблем", - сказав він.

Безсмертний також зазначив, що у цій області близько 100 шкіл перебувають в процесі ремонту. За його словами, якщо до нового року ремонт не буде закінчено, зокрема, не будуть встановлені дахи на школах, то усі кошти, були вкладені до цього в ремонт, практично буде витрачені даремно.

Він нагадав, що особливою проблемою залишається відновлення доріг. Зокрема, у Львівській області службою автомобільних доріг із 9,3 км зруйнованих доріг відновлено 8,7 км, з 35 км пошкоджених доріг - 31,4 км.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: