Банки "відкоригували" плани "Дніпрообленерго"

Середа, 5 листопада 2008, 14:45
 

Найбільша в Україні обласна енергопостачальна компанія ВАТ "Дніпрообленерго" заявляє про згортання інвестиційної програми у зв'язку з блокуванням її коштів в "Промінвестбанку".

"Ми виявилися заручниками ситуації, наші грошові кошти заблоковані. Залишається одне - згортання інвестпрограми цього року, що, до речі, дотепер непогано виконувалася", - прокоментував ситуацію в.о. заступника генерального директора з планування фінансової діяльності Сергій Єфимов у середу на сайті компанії.

За його словами, в обленерго також виникли проблеми з "Родовід Банком", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Частина наших коштів знаходиться в цьому банку. Банк йде на всілякі хитрування, щоб не повертати їх. Ми не можемо скористатися цими коштами для розрахунків з контрагентами", - пояснив Єфимов.

Реклама:

Він також підкреслив, що компанія вже зіштовхнулася з падінням продажів через припинення роботи металургійних виробництв, які є основними її споживачами.

"Якщо у вересні "Дніпрообленерго" закупило електроенергії на Енергоринку на 800 млн. грн., то в жовтні вже на 660 млн. грн., хоча правильним було би збільшення цієї цифри: зростають тарифи, в осінньо-зимовий сезон завжди спостерігалося зростання споживання", - повідомив Єфимов.

"Дніпрообленерго" є найбільшою в Україні енергопостачальною компанією за обсягами транспортування і постачання електроенергії. Експлуатує розподільні електричні мережі, розташовані на території Дніпропетровської області.

Державна "Енергокомпанія України" володіє 75% акцій "Дніпрообленерго", ще 15,89% акцій товариства належить Lavra Investments Limited (Кіпр).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: