Ахметов інвестує в Дніпроенерго більше 200 мільйонів

Середа, 5 листопада 2008, 12:14

Компанія Рината Ахметова СКМ підтвердила інвестиції в енергогенеруючу компанію "Дніпроенерго", які надійдуть у вигляді фінансової допомоги на умовах повернення на суму 202 млн. грн.

Як і передбачалося, ВАТ "Шахта "Комсомолець Донбасу" і ВАТ "Павлоградвугілля", підконтрольні найбільшій в країні холдинговій компанії СКМ,  направлять інвестиції вже 2008 року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" .  

Відповідна угода між "Дніпроенерго" і об'єднаною організацією її профспілки і інвесторами про тимчасовий порядок виконання інвестиційних зобов'язань за інвестиційним договором від 13 вересня 2007 року схвалив наглядову раду компанії в кінці жовтня. 

Нагадаємо, в березні цього року "Дніпроенерго" заявило про плани 2008 року освоїти 404,8 млн. грн. капітальних інвестицій, зокрема, за рахунок власних засобів - 202,8 млн. грн., заохочених - 202 млн. грн.  

Реклама:

Окрім того, наглядова рада доручила правлінню товариства розробити програму антикризових заходів і допрацювати фінплан на 2009 рік.  

"Вивчення плану капітальних інвестицій на 2009 рік спричинило вирішення ради про доопрацювання документу відносно перегляду графіка реконструкції блоків ТЕС, розрахунку інвестиційної складової, аналізу об'єктів незавершеного будівництва", - наголошують в компанії.  

"Дніпроенерго" також повідомило, що правління компанії напередодні засідання наглядової ради вже утвердило низку антикризових заходів, направлених, насамперед, на жорстке скорочення неефективних витрат, оптимізацію бізнес-процесів, пошук внутрішніх резервів для зниження собівартості випуску електричної і теплової енергії.  

Між тим, правління призначило головного інженера Запорізької ТЕС Юрія Пересипкіна директором Придніпровської ТЕС.  

"Дніпроенерго" - одна з найбільших енергогенеруючих компаній України. Володіє трьома тепловими електростанціями: Запорізькою, Криворізькою і Придніпровською - сумарною встановленою потужністю 8,185 Гвт. За підсумками 2007 року частка компанії на ринку теплової генерації України склала 22,8% (8,7% всій генерації України).  

Виручка "Дніпроенерго" в 2007 році досягла 3,8 млрд. грн., чистий прибуток - 121,9 млн. грн. Власником 50%+1 акція є держава в особі НАК "Енергетична компанія України", 44% - енергохолдингу ДПЕК, що підконтрольний СКМ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: