Державі вистачить коштів на безробітних українців

Середа, 5 листопада 2008, 11:25
 

Міністр праці і соціальної політики України Людмила Денисова закликає не панікувати у зв'язку з очікуваним зростанням безробіття і завіряє, що держава подбає про тих, хто втратить роботу.

Як повідомила прес-служба Міністерства праці і соціальної політики в середу, про це Денисова заявила в інтерв'ю одному з телеканалів, пише агентство "Інтерфакс-Україна".

"Держава буде підтримувати тих, хто втратить роботу, на це коштів вистачить", - сказала вона.

При цьому голова відомства підкреслила, що інформуючи громадськість про стан безробіття і соціальних гарантій, ЗМІ публікують різні цифри, що не завжди відповідають дійсності.

Реклама:

Денисова заявила, що ситуація під контролем, і Фонд соціального страхування на випадок безробіття має у своєму розпорядженні достатній обсяг коштів, щоб профінансувати тих, хто став на облік у Державній службі зайнятості.

Крім того, міністр проінформувала про можливості створення стабілізаційного фонду, кошти з якого також можуть бути використані на підтримку тих, хто залишиться без роботи у випадку масових звільнень і, відповідно, недоліку грошей у Фонді соціального страхування на забезпечення цих виплат.

"Адже важливо перестрахуватися, коли мова йде про людей", - резюмувала вона, додавши, що на даний час немає підстав говорити про нестачу коштів для виплат тимчасово безробітним.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: