Фондовий ринок США: Армагеддону не буде

Середа, 5 листопада 2008, 09:38
 

Американські фондові індекси підвищилися за підсумками торгів у вівторок на 3-4%.

Підвищення стало рекордним для дня президентських виборів з 1984 року, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Відтоді фондовий ринок демонстрував підвищення чотири рази і двічі падав у день виборів голови держави. Середня зміна індексу Standard & Poor's 500 на день голосування складає 0,3%.

Котирування ф'ючерсів на індекси в середу незначно знижуються: зменшення ціни контракту на Dow Jones до 6:55 складало 0,01%, на S&P 500 - 0,16%.

Реклама:

Локомотивами зростання 4 листопада виступали акції енергетичних компаній і банків, що було обумовлено подорожчанням сировини. Крім того, інвестори спекулюють на тому, що Міністерство фінансів США допоможе більшій кількості фінансових компаній.

Індекс Dow Jones Industrial Average збільшився у вівторок на 305,45 пунктів (3,28%) - до 9625,28.

Standard & Poor's 500 піднявся за день на 39,45 пунктів (4,08%), склавши 1005,75.

Значення індексу Nasdaq Composite до закриття ринку виросло на 53,79 пункти (3,12%) - до 1780,12.

"Ринок прийшов до висновку, що Армагеддону не відбудеться, - заявив головний аналітик по акціях Federated Investors Inc. Пилип Орландо. - Усунення проблем, пов'язаних з кампанією виборів, звичайно, в результаті призводить до ралі наприкінці року, що ми і побачили".

Зростання вартості паперів фінкомпаній було обумовлено очікуваннями інвесторів, що уряд США розширить кількість програм з порятунку.

Котирування акцій General Electric злетіли за день на 7,6%. Підрозділ компанії - GE Capital - є найбільшою небанківською фінансовою компанією США.

Папери CIT Group, найбільшого незалежного кредитора в країні, подорожчали на 36%.

На думку експертів, GE Capital і CIT Group входять до кількості компаній, що можуть отримати допомогу в рамках плану уряду з підтримки фінансової системи країни.

Фондові ринки Азіатсько-Тихоокеанського регіону зростають у середу на очікуваннях, що новий президент США вживе заходи для виведення американської економіки з рецесії.

Зведений індекс регіону MSCI Asia Pacific піднявся на 4,1%, до максимального значення за три тижні - 93,94 пункти. Падіння показника з початку року тепер складає 40%. Гонконгський Hang Seng підскочив на 5,7%, японський Nikkei 225 - на 3%. Ф'ючерси на індекс S&P 500 знизилися на 0,7%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: