НБУ підтвердив продаж ПІБу

Вівторок, 4 листопада 2008, 23:09

В понеділок, 3 листопада новий стратегічний інвестор пред'явив права на володіння та управління істотною часткою акцій (68%) Промінвестбанк та фактично став основним власником банку, повідомляє офіційний сайт НБУ.

У прес-релізі не повідомляється хто став новим власником банку. За даними "Економічної Правди", ним став консорціум у складі братів Клюєвих, "Сбєрбанку Росії", "Альфа Банку" та, вірогідно, Миколи Лагуна.

Водночас, НБУ запевнив, що тимчасовий адміністратор, в особі заступника голови НБУ Володимира Кротюка, якого було призначено на цю посаду ще 7 жовтня 2008 року, проведе комплекс заходів щодо фінансового оздоровлення банку.

Цей комплекс передбачає введення в банк коштів у сумі, яка повністю відновлює його платоспроможність та ліквідність протягом одного місяця. Також до кінця поточного року буде здійснено рекапіталізацію ПІБу, і в результаті його статутний капітал зросте більш ніж у 5 разів.

Реклама:

Національний банк запевнив, що заходи тимчасового адміністратора та нового власника банку повністю погоджені правлінням Національного банку України.

Тимчасовий адміністратор, відповідно до регламенту правління НБУ та чинного законодавства, протягом 5 днів сформує нові керівні органи "Промінвестбанку", а саме: наглядову раду та правління.

Нагадаємо, що головою банку може бути призначено Ігоря Францкевича.

"Після цього, відповідно до чинного законодавства та нормативно-правових актів Національного банку України, діяльність ПІБу повертається до звичайного режиму функціонування", - повідомляє прес-служба НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: