"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк дає зелене свіло залученню рефінансування

Вівторок, 4 листопада 2008, 20:36

Нацбанк України (НБУ) розширює можливості банків по залученню від центрального банку кредитів рефінансування.

"Нацбанк при рефінансуванні банків шляхом проведення тендеру строком до 365 днів може приймати в забезпечення майнові права за кредитним договором у вигляді непоновлюваної кредитної лінії, яка згідно нормативно-правовим актам Нацбанку з питань формування і використання резерву для відшкодування можливих втрат по кредитних операціях банків визначена як стандартна", - зазначається у листі Нацбанку, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно документу, таке рішення ухвалене з врахуванням поточної ситуації на грошово-кредитному ринку: на період до відновлення належного рівня ліквідності банківської системи.

У листі також наголошується, що в забезпечення кредитів рефінансування НБУ можуть прийматися майнові права по кредитах (кредитним лініям), які надані позичальникам, як в гривні, так і в іноземній валюті.

Реклама:

Нагадаємо, раніше Нацбанк встановив, що в IV кварталі в забезпечення при рефінансуванні можуть прийматися державні облігації всіх випусків, депозитні сертифікати НБУ, а також облігації місцевих позик і підприємств, які відповідають вимогам положення про регулювання ліквідності банків України.

Окрім того, в переліку прийнятного забезпечення були облігації Державної іпотечної установи, що мають додаткове забезпечення у формі державної гарантії; враховані банками векселі суб'єктів господарювання і векселі банків, авальовані іншими банками, які відповідають вимогам положення про регулювання ліквідності банків України, а також акцію власників істотної участі банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: