ПФТС-ІНДЕКС ПОКАЗАВ РЕКОРДНЕ ЗРОСТАННЯ

Вівторок, 4 листопада 2008, 17:37
 

Український ринок акцій у вівторок протягом торговельної сесії продемонстрував позитивну динаміку.

За підсумками дня ПФТС-індекс виріс на 13,97%, або на 36,64 пункту, - до 298,88 пункту, відігравши, таким чином, падіння декількох тижнів,  пише видання FundMarket.

За всіма коштовними паперами, включаючи корпоративні облігації і ОВГЗ, поміщено 181 операцію. Об'єм торгів склав 66 млн грн., з них 24 млн грн. дісталися ринку акцій.

Ширший індекс українського фондового ринку, UAI-50 (Український Зважений Індекс), зафіксував зростання на 7,84%, зупинившись на 26,29 пункту.

Трейдер ТОВ "ТАСК-БРОКЕР" В'ячеслав Озеров вважає, що стрімке «ралі» на українському фондовому ринку продовжилося і сьогодні, що підтверджується об'ємами торгів. «Основним чинником є очікування позитивного рішення МВФ з приводу виділення Україні кредиту, яке має бути прийняте завтра, в середу, 05.11.08 року», - зазначає експерт.

Значно вище за ринок сьогодні торгувалися наступні емітенти: ВАТ "Маріупольський завод важкого машинобудування "Азів" (+88,89%), ВАТ "Ясиновський коксохімічний завод" (ПФТС: YASK) (+42,86%), Центренерго (ПФТС: CEEN) (+34,86%), ВАТ "Алчевський металургійний комбінат"  (+31,09%).

Лідером по об'ємах стало ВАТ "Арселор Міттал Кривий ріг, по якому була проведена, швидше за все, технічна операція на суму 9,7 млн грн.

Серед тих, що «впали» варто відзначити: ВАТ "Дніпрошина" (-58%), ВАТ "Мостобуд" (-25%), ВАТ "Шахтоуправління "Покровське" (-9,09%), ВАТ "Дніпроспецсталь" (-4,35%).

І нформаційний фон сьогодні був насичений новинами з Кабміну, який на позачерговому засіданні затвердив процедуру використання коштів стабілізаційного фонду.

Тим часом, існування труднощів в металургійному комплексі визнла набагатша людина країни Ринат Ахметов, який також відчув на собі вплив світової кризи. Але все таки пообіцяв уникнути звільнень, чого так сильно побоюються більше 160 тисяч працівників його підприємств.

Розрядка на фінансових ринках і корпоративні звітності провідних світових компаній дозволили сьогоднішні торги на європейських фондових майданчиках завершити в «плюсі», причому, шосту сесію підряд. А на американських майданчиках панує оптимізм, завдяки виборам президента США.
 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!