"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На ПІБ вже заходить новий менеджмент

Вівторок, 4 листопада 2008, 17:04

Екс-голова правління Індекс-Банка Ігор Францкевич призначений першим заступником голови правління Промінвестбанку (ПІБ, обоє - Київ), повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі банку.

"Францкевич приступив до виконання обов'язків першого заступника голови правління", - повідомив представник прес-служби.

Як уточнили в ПІБ, новий глава правління банку не може бути призначений до завершення роботи тимчасової адміністрації. До введення тимчасової адміністрації правління ПІБ очолював Володимир Матвієнко.

Як повідомлялося, у вересні 2008 року Промінвестбанк заявив про рейдерську атаку на нього, у результаті якої вкладники банку стали масово вилучати кошти з кредитно-фінансової установи.

Реклама:

НБУ вирішив підтримати ПІБ: наприкінці вересня банкові була відкрита річна кредитна лінія в розмірі 5 млрд грн, а вже 7 жовтня НБУ ввів тимчасову адміністрацію в Промінвестбанку.

Угода по купівлі-продажу контрольного пакета акцій ПІБ знаходиться на фінальній стадії. У групу покупців, зокрема, входять співвласники великої корпорації з активами в Україні SLAV AG брати Андрій і Сергій Клюєви.

"Існує досить висока імовірність продажу Промінвестбанку приватному інвесторові найближчим часом замість його націоналізації. Ми вважаємо, що цей захід може бути більш ефективним для відновлення діяльності банку", - відзначається в аналітичному звіті "ІНГ Банк Україна" (Київ).

Передбачається, що після угоди буде сформовано новий склад наглядової ради і правління банку і будуть здійснені всі необхідні заходи для поновлення фінансової стабільності ПІБ.  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!