"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Продажі авто в Україні можуть скоротитися на 35-37%

Вівторок, 4 листопада 2008, 15:42
 

Продажі нових легкових автомобілів в Україні з урахуванням впливу економічної кризи в Україні в 2009 році можуть скоротитися до 380 тис. од.

У порівнянні з очікуваними продажами в 2008 році численність проданих авто буде менше на 35-37%, вважає президент Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко.

"Можливо, це песимістичний прогноз, але краще помилюся в меншу сторону. Однак сьогодні з урахуванням існуючих передумов - нестабільності банківської системи, фінансової кризи на фоні відсутності кредитування, спаду виробництва й економіки в цілому, зростання інфляції, та й нашої політичної ситуації, - прогноз сьогодні такий", - відзначив він у ході "круглого столу" з проблем авторинку в умовах кризи у вівторок.

Назаренко спрогнозував журналістам, що в поточному році в цілому буде продано близько 600 тис. автомобілів (на початку року прогнозувалися продажі на рівні 700-750 тис.), повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Реклама:

За його попередньою оцінкою, наступного року частка кредитних продажів може скласти від "нуля" до 10%, тоді як на початку поточного року вона досягала 60-70%.

Учасники "круглого столу" зійшлися в думці, що з урахуванням сформованої ситуації відбудеться переформатування ринку, тобто переваги покупців зосередяться в сегменті недорогих авто і преміум-сегменті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: