Вінському на транспортні об’єкти потрібно 77,5 млрд. євро

Вівторок, 4 листопада 2008, 14:22
 

Україна ініціює залучення інвесторів для реалізації інфраструктурних транспортних об'єктів на суму близько 77,5 млрд. євро.

Про це Йосип Вінський повідомив на українсько-бельгійському форумі з логістики за участі фахівців Мінтрансзв'язку та експертів з Бельгії, повідомляє прес-служба міністерства.

"Україна має не тільки великий потенціал для розвитку транспортних послуг, а й може виступати в ролі перспективного та надійного партнера при реалізації спільних проектів в галузі транспорту та зв'язку", - сказав міністр транспорту та зв'язку України під час вступного слова.

"Я вважаю, що саме наш сегмент економіки - транспортна галузь - має бути генератором нових ідей, практичним кроком до співпраці, адже без транспорту немає перспектив для розвитку економіки", - сказав Вінський.

Реклама:

"Я хочу наголосити, що ми чітко розуміємо: на сучасному етапі повинні бути абсолютно нові вимоги та стандарти до якості, терміну доставки продукції та ціни за ці послуги", - зазначив він.

За словами міністра, аналіз торгово-економічного співробітництва України з іншими країнами за дев'ять місяців цього року динамічно зростає, зазначається в повідомленні.

"Це говорить про те, що транспортна галузь не тільки не гальмувала розвиток економіки, а й була попереду, - сказав Йосип Вінський. - Локомотивом економіки є транспорт та зв'язок. Це говорить і про те, що в світовому контексті розвитку України наша галузь займає перші місця".

Зараз Україна ініціює залучення інвесторів для реалізації інфраструктурних транспортних об'єктів на суму близько 77,5 млрд. євро.

За словами заступника Міністра Ігоря Урбанського, цього року вже розпочато реалізацію деяких з них, проте по більшості з них - по портам, аеропортам, дорогам - Мінтрансзв'язку готове вести переговори.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: