Обвалюються орендні ставки на житло

Вівторок, 4 листопада 2008, 13:52
 

Фінансова криза спровокувала обвал орендних ставок на житло в Києві.

Основний удар прийшовся по сегменту елітних квартир, пише видання "Дело".

Вперше за останні 10 років восени в столиці фіксується не зростання, а зниження орендних ставок на житло. У порівнянні з вереснем, за різними даними, падіння склало 10-30%.

Ріелтори констатують, що провиною усьому - фінансова криза. Люди різко почали заощаджувати. А компанії усе частіше відмовляються орендувати дороге елітне житло для своїх фахівців і менеджерів, запрошених з інших міст.
 

Реклама:

Як пояснив Руслан Безуглий, генеральний директор агентства нерухомості "Український будинок", удар по ринку оренди житла в Києві нанесла різка девальвація національної валюти.

Для тих, хто одержує зарплату в гривнях, зростання американської валюти робить встановлену орендну плату просто непосильною. Але ж ще на початку осені наймачі житла вважали ії прийнятною.

"Зараз 800 доларів - це зовсім не та сума в гривнях, що була ще влітку. Тому доларові ставки оренди знижуються", - резюмує гендиректор агентства нерухомості.

Насправді ж ставки навіть у перерахуванні на нацвалюту стрімко падають.

За інформацією видання, як з'ясувалося, та однокімнатна квартира в новому будинку на Караваєвих дачах три місяці назад здавалася за 800 доларів на місяць, зараз - за 600. Проста арифметика: влітку в національній валюті таке житло коштувало близько 4 тисяч гривень, зараз (якщо порахувати за курсом 6 гривень за долар) сума оренди складає 3,6 тисячі гривень. У підсумку - знижка в гривнях 10%, у доларах - 25%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: