Брати Клюєви купили "Промінвестбанк"?

Вівторок, 4 листопада 2008, 13:44

Угода з купівлі-продажу контрольного пакета акцій Промінвестбанку (ПІБ, Київ) знаходиться на фінальній стадії або навіть уже відбулася.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" інформовані джерела.

"Імовірно, про угоду буде оголошено уже у вівторок", - сказав один зі співрозмовників агентства.

Інший нагадав, що рішення проблеми ПІБ є попередньою умовою виділення Україні кредиту Міжнародного валютного фонду, засідання ради директорів якого призначено на середу, 5 листопада.

Реклама:

За словами джерел, мова йде про пакет близько 70% акцій і про групу покупців, у яку, зокрема, входять співвласники великої корпорації з активами в Україні SLAV AG брати Андрій і Сергій Клюєви.

Передбачається, що після угоди буде сформовано новий склад наглядової ради і правління банку і будуть здійснені всі необхідні заходи для поновлення фінансової стабільності ПІБу.

При цьому правління банку очолить екс-голова правління Райффайзенбанку і Індекс-Банку відомий банкір Ігор Францкевич.

Зокрема, уточнило одне з джерел, повинна бути розроблена програма фінансового оздоровлення, яку має затвердити Нацбанк України. У цьому випадку він може відкликати тимчасову адміністрацію банку, після чого буде знято мораторій на задоволення вимог кредиторів і їх кошти у банку будуть розблоковані.

Інше джерело відзначило, що, за попередніми оцінками, зазначена програма з урахуванням необхідності погашення отриманого Промінвестбанком кредиту Нацбанку вимагає від інвесторів близько $2 млрд.

У цьому зв'язку він висловив думку, що група покупців повинна включати й інших учасників, крім співвласників корпорації SLAV AG.

Агентству "Інтерфакс-Україна" поки не вдалася одержати офіційного коментарю цієї інформації від Національного банку, тимчасової адміністрації ПІБ і братів Андрія і Сергія Клюєвих.

Як повідомлялося, у вересні 2008 року Промінвестбанк заявив про рейдерську атаку на нього, у результаті якої вкладники банку стали масово вилучати кошти з кредитно-фінансової установи. НБУ вирішив підтримати ПІБ: наприкінці вересня банку була відкрита річна кредитна лінія в розмірі 5 млрд грн, а вже 7 жовтня НБУ ввів тимчасову адміністрацію в Промінвестбанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: