"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ не хоче витрачатися на "Промінвестбанк"

Вівторок, 4 листопада 2008, 13:00
 

Національний банк України (НБУ) все ще сподівається на залучення приватного інвестора в "Промінвестбанк", тоді як уряд на позачерговому засіданні у вівторок має намір затвердити порядок участі держави в капіталізації банків.

"Ми сподіваємося все-таки на інвестора або на спільне (з державою участь у статутному капіталі "Промінвестбанку)", - сказав журналістам перший заступник голови НБУ Анатолій Шаповалов.

За його словами, питання підвищення фінансової стійкості "Промінвестбанку" може бути вирішений на поточному тижні або навіть у вівторок, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Сьогодні буде вирішуватися питання (про залучення приватного інвестора)", - сказав Шаповалов агентству "Інтерфакс-Україна" за підсумками засідання Кабміну.

Реклама:

У той же час прем'єр-міністр Тимошенко заявила, що позачергове засідання Кабінету міністрів у вівторок буде присвячене розгляду проекту тимчасового порядку використання коштів стабілізаційного фонду, а також проекту порядку участі держави в капіталізації банків.

За її словами, ці питання є невідкладними.

"Потрібно захистити національну банківську систему", - підкреслила прем'єр, відкриваючи засідання уряду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: