"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

СБУ і МВС обвинуватили в розтраті коштів на корупцію

Вівторок, 4 листопада 2008, 10:40
 

Рахункова палата обвинувачує Службу безпеки і Міністерство внутрішніх справ у нецільовому і неефективному використанні 267 млн. грн., що були виділені на фінансування заходів щодо протидії корупції.

"Аудитори установили, що СБУ і МВС використовували бюджетні асигнування (більш 267 млн грн.), виділені на боротьбу з корупцією, переважно як додаткове джерело утримання, без чіткого розмежування відповідальності за результати",- сказано в повідомленні прес-служби Рахункової палати, пише видання "Комерсант-Україна"            .

У Рахунковій палаті відмовилися назвати критерії ефективності боротьби з корупцією. У той же час співробітник контролюючого органа в бесіді не виключив, що матеріали аудиторської перевірки відомств можуть бути передані в прокуратуру.

У МВС відмовилися коментувати заяву контролюючого органа, посилаючись на те, що поки ще не ознайомлені з документом.

Реклама:

У свою чергу, прес-секретар СБУ Марина Остапенко визнала той факт, що 75% від загальної суми фінансування СБУ йде на виплату заробітної плати співробітникам. Це пов'язано з недостатнім фінансуванням СБУ.

"Ситуація катастрофічна. Співробітник, що розслідує справу про розкрадання мільйонів гривень або доларів, не може одержувати зарплату в 2 тис. грн",- сказала в бесіді Остапенко.

За її словами, питання про гідну оплату праці неодноразово піднімався керівництвом СБУ.

"У бюджеті на цей рік на утримання усіх служб СБУ було виділено лише 45% від необхідного мінімуму. Кабмін не врахував і наші пропозиції на наступний рік",- стверджує прес-секретар СБУ.

При цьому обвинувачення в неефективності боротьби СБУ з проявами корупції пані Остапенко відкидає, посилаючись на статистику результатів діяльності відомства останнім часом.

Відповідно до інформації, розміщеної на сайті СБУ, з початку року співробітниками служби серед іншого було розкрито 956 злочинів у сфері службової діяльності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: