Київський метрополітен оголосив про введення нових тарифів на проїзд

Вівторок, 4 листопада 2008, 09:20
 

Нові тарифи на проїзд у столичному метрополітені ввели у вівторок 4 листопада.

Про це говориться в повідомленні, розміщеному на веб-сайте комунального підприємства "Київський метрополітен", повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Тарифи (50 коп. за одну поїздку) залишаться незмінними в проїзних квитках на рік і в реалізованих проїзних квитках на листопад поточного року. Проїзні квитки на основі безконтактних карток на термін дії і на кількість поїздок, придбані до введення нових тарифів, також залишаються діючими.

З введенням нових тарифів на перевезення пасажирів у метрополітені вводяться в обіг жетони нового зразку блакитного кольору. Одночасно з цим жетони зеленого кольору вилучаються із обігу, і вже 4 листопада є недійсними. До 3 грудня 2008 року у всіх касах метрополітену буде продовжуватися обмін невикористаних жетонів зеленого кольору на нові блакитного кольору в співвідношенні 4 до 1.

Реклама:

Одна поїздка в метрополітені по жетону буде коштувати 2 грн. При цьому тариф, у залежності від кількості поїздок, що пасажир оплачує за допомогою пластикової безконтактної картки, буде мати гнучку систему знижок і буде визначатися в такий спосіб: від 1 до 20 поїздок включно тариф за одну поїздку буде складати 2 грн.; від 21 до 30 поїздок включно - 1,9 грн.; від 31 до 40 поїздок - 1,8 грн.; від 41 до 50 поїздок включно - 1,7 грн.

Залишається незмінною заставна вартість пластикової безконтактної картки - 7 грн. У цілому максимальна загальна кількість поїздок, придбаних пасажиром на пластикову безконтактну картку, не може перевищувати 50.

Пасажирам важливо знати, що термін дії пластикової безконтактної картки складає 6 місяців з дати придбання або останнього поповнення, незалежно від кількості невикористаних поїздок.  

Вартість проїзних квитків у метрополітені буде складати: на 15 днів - 41 грн., на 30 днів - 80 грн., на другу половину місяця - 41 грн. Вартість проїзного для студентів вузів і учнів професійно-навчальних закладів денної форми навчання на місяць буде складати 41 грн.; для учнів шкіл на місяць - 21 грн., на другу половину місяця - 11 грн.

Вартість проїзних квитків на рік буде складати: на один вид транспорту (метрополітен) - 365 грн., на два види транспорту (метро-трамвай, метро-тролейбус, метро-автобус) - 575 грн., на чотири види транспорту (метро, трамвай, тролейбус, автобус) - 799 грн.

Для студентів вузів і учнів професійно-навчальних закладів денної форми навчання такі проїзні будуть коштувати на один вид транспорту (метрополітен) - 183 грн., на два види транспорту (метро-трамвай, метро-тролейбус, метро-автобус) - 288 грн., на чотири види транспорту (метро, трамвай, тролейбус, автобус) - 400 грн.

   Як відзначається в повідомленні, термін дії проїзних квитків на рік встановлюється з 1 січня до 31 грудня 2009 року і закінчується 31 грудня незалежно від дати придбання. У той же час додатково вводяться проїзні квитки на 12 місяців терміном дії з 1 грудня 2008 року до 30 листопада 2009 року, вартість яких встановлюється на рівні вартості проїзних квитків на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: