У Тимошенко вже порахували безробітних

Понеділок, 3 листопада 2008, 19:38

За попередніми експертними оцінками, рівень безробіття в наступному році може зрости до 7,7%, а погіршення ситуації на ринку праці і росту безробіття можна чекати вже починаючи з грудня поточного року.

Про це заявила міністр праці і соціальної політики Людмила Денисова, повідомляє Ліга.

Як повідомляє прес-служба Міністерства, глава відомства проінформувала, що зараз у режимі неповного робочого дня вже працює понад 82 тис. осіб, у відпустках без збереження заробітної плати знаходяться понад 25 тис. осіб.

За її словами, на сьогодні на ринку праці нараховується 1,4 млн. безробітних. Денисова підкреслила, що в Державній службі зайнятості зареєстровані 538 тис. безробітних, а вакансій - 198 тис., з них 40% - для кваліфікованих робітників, 17% - для працівників без професійної підготовки.

Реклама:

Міністр переконаний, що для працевлаштування громадян, що втратили роботу, необхідно адаптувати систему професійного навчання відповідно до нових умов, забезпечити якнайшвидше повернення безробітних до трудової діяльності по нових професіях.

При цьому, за її словами, установлені розміри матеріальних виплат безробітним будуть збережені, їх фінансування з Фонду страхування на випадок безробіття буде забезпечено в повному обсязі.

Раніше Людмила Денисова заявила, що з 12 млн. працюючих українців майже 265 тисяч робітників економічно активних підприємств вчасно не одержали зарплату (станом на 1 жовтня).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: