ПФТС-ІНДЕКС В ПОНЕДІЛОК ВИРІС НА 3,94%

Понеділок, 3 листопада 2008, 17:30

ПФТС-індекс в понеділок, 3 листопада виріс на 3,94%, або на 9,93 пункту, - до 262,24 пункту, основними драйверами зростання виступили ухвалення антикризового закону і сприятлива зовнішня кон'юнктура.

За цынними паперах, включаючи корпоративні облігації і ОВГЗ, поміщено 84 операції. Об'єм торгів склав 16 млн грн., з них 6 млн грн. дісталося ринку акцій, пише видання FundMarket .

Ширший індекс українського фондового ринку UAI-50 (Український Зважений Індекс), зафіксував зростання на 2,95%, зупинившись на 24,37 пункту.

«Політична складова новинного фону як ніколи для фондового ринку зараз важлива», - вважає фінансовий аналітик ІК "АРТ-Капітал" Дарина Терещук. Тому, прийнятий Верховною Радою законопроект і вже підписаний Президентом, вселяє надії на швидке отримання допомоги від МВФ.

Понеділок на фондових торгах цілком виправдовує очікування аналітиків. Позитивна зовнішня кон'юнктура також грає важливу роль в зростанні вітчизняного ринку. «План Полсона» розвертається в повному масштабі, облікові ставки знижуються, ринки помалу відтають від напруги.

Як результат - позитивні торги на українському майданчику: Дніпроенерго (+22,22%), Укрнафта  (+21,65%), ВАТ "Дніпроспецсталь"  (+27,78%), ВАТ "Укртелеком" (+16,67%), ВАТ "Ясиновський коксохімічний завод"  (+16,67%).

У негативній зоні торгувалися наступні емітенти: ВАТ "Стаханівський вагонобудівний завод"  (-2,38%), ВАТ "Єнакіївський металургійний завод"   (-1,33%), ВАТ "Запорізький завод феросплавів"  (-4,55%).

Лідером падіння сьогодні стало ВАТ "Запоріжсталь"  (-71,31%).

У Секретаріаті Президента вважають, що допомога МВФ може прибути вже в першій декаді грудня. Схоже на те, що фінансова криза відпускає і українські фінустанови. Так, Нацбанк сьогодні відмінив свій указ про заборону про дострокове зняття депозитів з банків, а також своїми діями розставляє всі крапки над «і» в ході подій з девальвацією гривні.

Таке зміцнення, стабілізація і можливе збільшення довіри до фінансового стану дозволяють розраховувати на швидке, якщо не одужання, то припинення падіння, як цього чекають деякі учасники ринку.
 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!