Неузгоджена влада накликала страйк?

Понеділок, 3 листопада 2008, 15:31

Федерація профспілок України допускає проведення всеукраїнського страйку у разі відмови представників влади від діалогу при прийнятті ними заходів щодо подолання економічної кризи.

Про це заявив заступник голови Федерації профспілок Григорій Осовий, пише видання "Українська Правда" з посиланням на агентство "Українські новини".

"Якщо влада не піде на діалог, то профспілки можуть, по-перше, провести акції протесту й по-друге, – ми це вже обговорили – ми можемо вдатися до національного страйку", - сказав він.

За словами Осового, 28 жовтня представники основних профспілкових організацій провели засідання загального представницького органа всеукраїнських профспілок, на якому дійшли висновку, що в діях влади простежується намір вирішити проблеми, що виникли в результаті економічної кризи, за рахунок найманих робітників і пенсіонерів.

Реклама:

У зв'язку із цим профспілки вимагають від Кабінету міністрів не допустити припинення зростання мінімальної заробітної плати й відстрочку приведення її у відповідність із прожитковим мінімумом, від Національної комісії з питань регулювання енергетики - скасувати рішення про підвищення з 1 грудня ціни на газ для населення на 35%.

Також профспілки вимагають від Національного банку забезпечити виконання банками своїх зобов'язань перед фізичними і юридичними особами й не допускати порушення прав вкладників.

Крім того, профспілки вимагають від влади невідкладно провести засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради для вироблення погоджених дій щодо подолання економічної кризи й забезпечення відповідності цих заходів генеральною угодою на 2008-2009 року.

Осовий підкреслив, що припинення підвищення заробітних плат одночасно зі збільшенням цін на комунальні й транспортні послуги для населення в сукупності зі значними скороченнями працюючих у металургійній галузі може серйозно посилити соціальну напругу в країні.

Як відомо, ФПУ вимагає від Кабміну ухвалити рішення, яким зобов'язати НКРЕ скасувати своє рішення про підвищення роздрібних тарифів на природний газ для населення на 35% із грудня 2008 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!