Власність Абрамовіча не умістилася на 134 сторінках

Понеділок, 3 листопада 2008, 14:31
 

Лондонський суд підрахував власність Абрамовіча.

Британська газета The Guardian обнародувала постанову Королівського суду в Лондоні, у якому, зокрема, розкривається повний список власності російського мільярдера Романа Абрамовича, повідомляє видання "Лента.ru".

Документ із 134 сторінок був підготовлений суддею Крістофером Кларком у зв'язку з поданим проти Абрамовіча позовом.

У судовій постанові, з текстом якого вдалося ознайомитися виданню, зокрема говориться, що 2007 року Абрамовіч провів на території Великобританії в цілому 57 днів.

Реклама:

Практично усі візити Абрамовіча у Великобританію 2007 року, говориться в документі, були пов'язані з футбольним клубом "Челсі". При цьому відзначається, що Абрамовіч не розраховує діставати прибутку від футболу: "Це його хоббі, а не бізнес".

У постанові говориться, що крім ФК "Челсі" Абрамович володіє чотирма будинками у Великобританії, три з яких він віддав колишній дружині і їхнім спільним дітям, а також двома шато на гірськолижному курорті в штаті Колорадо, США, шато у Франції, віллами на Сардинії й острові Сен-Барт на Карибах.

Крім того, британський суддя знайшов у власності Абрамовіча "будинок Леоніда Брежнєва в Москві" і якийсь "історичний будинок", узятий їм у довгострокову оренду в російської влади.

Для переміщення між Великобританією, Росією, Європою і Карибськими островами, пише The Guardian, Абрамовіч зафрахтував кілька приватних літаків і яхт. Для поїздок в Європі він також використовує приватні вертольоти. Із судової постанови випливає, що яхтами і літаками Абрамовіч користується на умовах оренди.

Нагадаємо, 30 жовтня суд Лондона вирішив не розглядати відносно Романа Абрамовіча, поданий компанією Sibir Energy. Суддя ухвалив, що Англія не є належним місцем для розгляду претензій до російського бізнесмену.

У вересні 2007 року журнал Forbes назвав нафтового магната і власника футбольного клубау "Челсі" найбагатшою людиною в Росії. За оцінками Forbes, його власність оцінюється в 18,7 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!