"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фірташ відклав плани із забудові Києва

Понеділок, 3 листопада 2008, 14:09
 

Підконтрольна мільярдеру Дмитру Фірташу корпорація Group DF змушена відкласти реалізацію проектів з будівництва нерухомості в Києві

Про це пише у свіжому випуску видання "Дело".

Як пише видання, будівельні проекти Фірташа заморожені на невизначений термін.

"Через нинішню економічну і фінансову ситуацію Group DF переглядає тимчасові рамки проектів і потреби в їхньому фінансуванні", повідомили в лондонському офісі компанії.

Реклама:

Зокрема мова йде про припинення двох проектів. Наймасштабнішим з них є комплекс за назвою "Золотий пляж". Це велике будівництво Group DF планувала розгорнути в столичному районі Оболонь на площі в 113,5 гектара.

На аукціоні 2007 року таку ділянку придбала маловідома компанія "Баски плюс" 2004 року. Саме її пов'язують з ім'ям Фірташа. Фірма виклала за землю на Оболоні мільярд гривень, повідомляє газета.

Другий проект передбачає будівництво розважального центру на території площею 132 гектара в південній частині Києва. Точних координат у Group DF не уточнюють. Однак фахівці ринку нерухомості зійшлися в думці, що мова йде про заказник Жуків острів. Його землю Київрада передала під забудову торік. Таке рішення викликало шквал критики з боку громадських організацій, а також було опротестоване столичною прокуратурою.

Відкласти реалізацію настільки великих проектів, на думку аналітиків, Group DF змусили труднощі з залученням фінансових ресурсів.

"Зараз великі компанії, такі як "ХХІ Століття", російська Mirax, не говорячи вже про дрібні й середні будівельні компанії, мають проблеми з коштами, для того щоб завершити реалізацію вже розпочатих проектів, говорить керівник аналітичного відділу інвестиційної групи "Сократ" Костянтин Степанов. - Що говорити про девелоперів з нульовим циклом. Тут надання кредитів практично неможливе".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: