"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на акції світових компаній наблизилися до 70-х років

Понеділок, 3 листопада 2008, 13:30
 

Після завершення одного із самих гірших місяців в історії фондових ринків акції компаній в усьому світі можуть розглядатися як дуже привабливий інструмент для вкладання коштів.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на газету The Wall Street Journal.

Той факт, що вони залишаються дуже дешевими, свідчить про те, що інвестори побоюються слабких даних про прибутки, а також нових неприємних сюрпризів.

Котирування акцій світових компаній зараз близькі до рівнів, які спостерігалися в 70 роки, свідчать дані Citigroup. У четвер коефіцієнт відносини вартості акцій компаній індексу MSCI World до корпоративних прибутків за останні 12 місяців склав 10,3, що нижче середнього рівня 70 років, що складав 11,4.

Реклама:

Особливо різкий розпродаж акцій спостерігався на ринках emerging markets. На цьому тижні ринки країн з економікою, що розвивається, досягали рівнів, що спостерігалися під час азіатської кризи кінця 90-х, відзначають аналітики Merrill Lynch.

За даними Citigroup і MSCI, для акцій індійських компаній відношення вартості до прибутків за попередніх 12 місяців, що у вересні складало порядку 25, опустилося до 10. Для китайського ринку цей коефіцієнт упав втричі - до 9 з 27, для російського - до 4,4 з 13.

В останні дні глобальні ринки одержали деяку підтримку за рахунок серії скорочень ставок поруч світових центральних банків, а також кроків Федеральної резервної системи (ФРС) США із забезпечення ліквідністю основних emerging markets.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!