До покупців ПІБу приєдналися брати Клюєви

Понеділок, 3 листопада 2008, 12:36
Представники Партії регіонів - Сергій і Андрій Клюєви і Валентин Ландик створюють консорціум для придбання "Промінвестбанку"

Крім них придбати ПІБ планує "Альфа-банк", який об'єднався з групою інвесторів, яких представляє Микола Лагун, пише в понеділок видання "Комерсант-Україна".

Банкіри вважають, що претенденти на покупку ПІБу створюють консорціуми, тому що в кожного з них не вистачає всієї суми необхідних інвестицій у 2,4 млрд. дол. Тим часом банк цього тижня може купити зовсім інший учасник, що таємно підписав договір про покупку до 40% акцій.

Джерело в "Альфа-банку" повідомило, що в минулі вихідні представники банку домовилися з групою українських інвесторів, яких представляє співвласник банку "Дельта" Микола Лагун, разом придбати "Промінвестбанк".

"Частки, з якими ми будемо входити в капітал, поки не визначені, тому що неясно, хто з інвесторів Лагуна скільки вкладе грошей,- сказало джерело.- З одного боку, ми беремо участь грошима, з іншого боку - надамо менеджмент, який має великий досвід роботи у великому банку і управління рахунками важкої металургії".

Реклама:

Один з претендентів на покупку ПІБу розповів про створення ще одного консорціуму: "Депутати від Партії регіонів - брати Клюєви і Валентин Ландик - збирали консорціум вкладників і пропонували за рахунок тих внесків, що вони тримали в ПІБ, провести емісію й одержати акції банку,- заявило джерело.- Нацбанк не схвалив таку схему і зажадав внесення живих грошей"

"За вимогою регулятора, зараз у банк потрібно внести близько 1 млрд. дол. для підтримки ліквідності, а також повернути кредит НБУ на 1 млрд. дол. У консорціуму таких грошей немає, тому пан Клюєв поїхав до Москви домовитися про позику під якісь активи".

Сергій Клюєв і Валентин Ландик у неділю на телефонні дзвінки не відповідали, а Андрій Клюєв підтвердив, що консорціум зацікавлений у покупці ПІБу.

"Зараз рано про це говорити,- сказав він.- Я зможу предметно про це розповісти наприкінці наступного тижня, коли нормально буде виписана концепція".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: