Криза не вплине на ставлення США до України

Понеділок, 3 листопада 2008, 08:58
 

Посол США в Україні Вільям Тейлор запевняє, що фінансова криза не вплине на ставлення новообраного президента США до України.

"Я упевнений, що і при президенті Обамі, і при президенті Маккейні Україна буде залишатися надзвичайно важливою для США", - сказав він в інтерв'ю "Газеті 24", опублікованому в понеділок.

За словами посла, стратегічна важливість України для США залишилася без змін.

"Україна важлива для нас як лідер у впровадженні демократичної практики в регіоні", - підкреслив він.

Реклама:

При цьому Тейлор вважає, що фінансова криза робить не менш, а більш важливим проведення активної міжнародної політики, повідомляє "Українська правда".

Дипломат висловив позитивну реакцію американських політиків щодо того, що внутрішньополітичні дії в Україні, спрямовані на боротьбу з фінансовою кризою, "просунулися сьогодні вперед".

У той же час він запевняє, що американська сторона є прихильником України насамперед через її відданість демократії і її стратегічну важливість у світі.

Коментуючи питання дострокових парламентських виборів в Україні, Тейлор висловив думку, що на даний час подоланню фінансової кризи сприятиме взаємодія прем'єра й президента.

При цьому можливість проведення дострокових виборів і формування нової коаліції посол розцінює як рішення українського народу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: