Фармацевти просять президента повернути надбавку

П'ятниця, 28 листопада 2008, 20:07
 

Фармацевти просять президента України Віктора Ющенко скасувати рішення уряду від 17 жовтня 2008 року, яким обмежуються розмір надбавки на лікарські препарати.

Про це повідомив віце-президент Фармацевтичної асоціації України Василь Дударчук, передає агентство "Інтерфакс Україна".

"Ми звернулися до президента з проханням скасувати постанову уряду про регулювання доданої вартості на медпрепарати, інакше галузь опиниться на грані вимирання. Аптечний бізнес вже став нерентабельним", - сказав він.

Дударчук назвав дії уряду з обмеження надбавки на лікарські препарати "необґрунтованими".

Реклама:

"Це призвело до неймовірно низької рентабельності продажу аптеками медикаментів. У результаті аптеки або закриваються, або в них відсутні необхідні для населення препарати", - сказав він.

За словами Дударчука, дефіцит лікарських препаратів з кожним днем набирає усе більш великих обертів.

"Нові правила поширюються на весь асортимент лікарських препаратів, до якого входять 9 тисяч найменувань. Раніше держава регулювала націнку тільки на життєво необхідні препарати", - підкреслив він.

Кабмін 17 жовтня обмежив розмір надбавки на лікарські препарати в Україні 10% для оптових цін і 25% - для роздробу.

Крім того, уряд збільшив до 70% перелік видів лік, що підлягають державному регулюванню, і заявив про намір створити державний реєстр медичних препаратів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: