На ПФТС занудьгували трейдери

П'ятниця, 28 листопада 2008, 19:55
 

За результатами торгів у п'ятницю, 28 листопада, обидва українських індикатора фондового ринку продемонстрували зростання.

Індекс ПФТС піднявся на 0,44%, досягши рівня в 289.63 пункту, індекс UAI-50 піднявся на 0.61%, досягши рівня в 24.84 пункту, повідомляє FundMarket.

За всіх цінними паперами, включаючи корпоративні облігації й ОВДП, було укладено 109 угод. Обсяг торгів склав 64 млн. грн., з них 54 млн. грн. на ринку акцій.

Як і раніше спостерігається мала активність на ринку, що ілюзорно підтримується договірними угодами, що заводяться в систему. Трейдеры позбавлені всякої необхідності щохвилини відслідковувати ситуацію на ринку.

Реклама:

Трейдер "ТАСК брокер" В'ячеслава Озеров вважає, що останній день місяця показав вже на самому початку торговельного дня показник заведених угод у систему в обсязі 30 млн. грн., що говорить про низьку реальну активність торгів.

"Найбільший обсяг технічних угод зафіксовано за акціями энергогенеруючих підприємств - більше 24 млн. грн.", - відзначив експерт.

Якщо порівнювати результати галузевих показників, то варто відзначити місячні результати на рівні близькому до нуля за такими сферами економіки як металургія і машинобудування. У той же час, акції нафтогазового сектора упали більш ніж на 10%, а фінансовий сектор втратив більше всіх - приблизно 20%.

Тому, ґрунтуючись на таких статданих, можна виділити прибутковість портфелів з орієнтацією на енергетичний сектор.

Кращими на ринку акцій сьогодні стали: ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз" (+20.47%), ВАТ "Авдєєвський коксохімічний завод" (+10.00%), ВАТ "Запоріжсталь" (+18.00%), "Центренерго" (+2.82%), "Західнерго" (+4.41%), "Донбасенерго" (+1.11%).

Упали сьогодні наступні емітенти: "Укравто" (-5.50%), ВАТ "Укртелеком" (-0.38%), ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" (-6.09%), АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (-1.85 %), "Дніпропетрівський трубний завод" (-29.17%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!