"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клюєви не можуть знайти гроші на Промінвестбанк?

П'ятниця, 28 листопада 2008, 18:07

 Термін розміщення додаткової емісії акцій Промінвестбанку  на суму 900 млн грн. може бути продовжений до середи, 3 грудня.

Це станеться через те, що нові інвестори кредитно-фінансової установи не встигли перерахувати відповідні кошти, повідомило інформоване джерело агентства "Інтерфакс -Україна " близьке до банку.

"Терміни входження інвестора в банк переносяться: гроші можуть поступити не раніше середи", - сказав фінансист .

Як повідомив агентству джерело в Національному банку України (НБУ) сьогодні увечері планується чергова зустріч керівництва НБУ з інвесторами ПІБу.

Реклама:

Як повідомлялося, наказом тимчасового адміністратора Промінвестбанку від 25 листопада 2008 року термін розміщення акцій був продовжений до 28 листопада. Таке рішення пояснювалося технічними ускладненнями із здійсненням платежів за межами України, які пов'язані з фінансовим моніторингом.

НБУ ввів з 7 жовтня в Промінвестбанку тимчасову адміністрацію: влада країни розглядала можливість фінансового оздоровлення банку за рахунок націоналізації або залучення приватного інвестора.

Проте 11 листопада голова тимчасової адміністрації банку, заступник голови НБУ Володимир Кротюк повідомив, що інвестором ПІБа стала австрійська холдингова компанія SLAV AG. Співвласниками SLAV AG є брати Андрій і Сергій Клюєви.

Спочатку нові стратегічні інвестори кредитно-фінансової установи узяли на себе зобов'язання до 25 листопада викупити акції допемисії банку на суму 900 млн грн., внаслідок чого статутний капітал банку зросте до 1,1 млрд грн. Крім того, нові власники запланували до 5 грудня внести до банку депозит або надати субординированный кредит на суму 3,6 млрд грн.

У разі виконання інвесторами всіх зобов'язань тимчасова адміністрація з ПІБу буде виведена. Інакше можливе повернення до питання про націоналізацію банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!